lunes, 31 de mayo de 2010

llibre nou...

Avui com que l'Anna no ha pogut venir ens hem trobat els dos grups a la mateixa classe. Com que nosaltres érem els "invasors", ells han continuat amb les seves sessions normals i han fet una nova exposició.
El llibre del qual ha tractat és "Un diario de classe no del todo pedagógico" de Carmen Navarro. Encara que no era un llibre obligatori pel nostre grup ja me l'he llegit un parell de vegades. Realment m'encanta!! la visió que dóna la mestra del seu grup, com et va explicant el dia a dia, les noves situacions, les resolucions dels conflictes. Quan llegeixes et fa sentir com si estiguessis dins de l'aula amb ella.
El tema que ha volgut tractar la companya que ha fet l'exposició és el de les relacions família-escola.
Després d'un petit debat improvitzat al grup hem arribat a diferents conclusions:

-L'escola i la família han d'anar sempre de la mà.

-Com a mestres hem de saber com presentar els temes a les famílies, sobretot si poden ser conflictius.

-Tot el que fem des de l'escola i des de la família és per promoure el BENESTAR dels nens i nenes.

Quan hem acabat amb aquest tema n'ha sorgit un altre ben diferent : QUÈ FEM AMB ELS NENS QUE TENEN MÉS CAPACITATS QUE ELS ALTRES? COM ELS HEM DE TRACTAR?
És un tema molt interessant, ja que normalment sempre tractem els nens que tenen dificultats per aprendre però no al contrari.
No tenim la solució al "problema" però sí que teníem tots clar que s'ha d'adaptar el currículum per aquests infants, ja que necessiten una atenció especial igual que els que poden tenir altres dificultats.
L'última part de la sessió l'hem dedicat a fer les cotutories amb les companyes i a més hem començat ja a organitzar la jornada de cloenda per als nens i nenes de les escoles on hem anat cada setmana.

Hem repartit els càrrecs de cadascú de nosaltres i ho hem fet amb molt de entusiasme!! Quins nervis, quasi 700 nens i nenes voltant per la Universitat!! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario