martes, 11 de mayo de 2010

Mirem dibuixos...

Avui hem començat la classe amb l'exposició de la Paller i el Marc.El llibre que ells havien triat era Nens de Vidre. Hem començat fent l'activitat, havíem d'escriure un aspecte positiu i un aspecte negatiu d'en Pau. Un cop ho hem fet tots els hem comentat i realment hem vist que és més complicat trobar aspectes negatius ja que, en definitiva en Pau és un nen per molts problemes que pugui tenir i, costa molt tractar a un nen despectivament.

A partir de l'activitat han llegit el fragment i han plantejat una pregunta molt interessant :

El Pau és dolent o l'han fet dolent?

Realment penso, i així he comentat a classe, que dir a un nen que és dolent, és una paraula molt gran, és a dir, un nen no té malícia i per tant no pot ser dolent, sinó trapella, entremeliat... però si mirem els comentaris que es van fer al llarg del llibre veiem que sí, al Pau el fan dolent, entre tots, el seu entorn poc a poc el va tornant un nen que , a més dels problemes que ja té, inconscientment en crea de més.

A partir d'aquí ha sorgit el tema de l'entorn dels infants. Cada nen té un entorn proper: família, escola, barri... i un entorn llunyà: societat i mitjans de comunicació, tots dos influeixen en el seu desenvolupament i per tant ajudaran a forjar també la identitat de l'infant ja que aquest dia a dia va interactuant amb tots els entorns i va rebent la informació directa o indirecta que aquests li donen.


Hem lligat els recursos audiovisuals i hem tractat amb la Patricia un tema molt interessant, el cinema o els recursos audiovisuals dins de l'aula, és a dir, com podem fer servir aquests recursos per treballar diferents aspectes amb els nostres nens.


Ella ha escollit tres fragments, un de Caillou, un de Pocoyo i el Nemo. Tots tres són de dibuixos animats i a més els nens i nenes els coneixen bastant. Tot i això són molt diferents.




Abans de mirar els "dibuixos" la Patricia ens ha proposat unes preguntes per poder analitzar millor cada fragment i per tant extreure'n tots els aspectes per poder comentar-los.


Havíem de mirar els valors que ens transmetien, els conceptes que es tractaven, els aspectes positius i negatius, de quina maner es podien plantejar dins de l'aula i quin tipus d'activitats podíem proposar a partir d'aquests. Han sortit diversitat d'opinions de cada un, però al final, hem fet un bon recull.
En conclusió haig de dir que hem d'aprofitar qualsevol recurs que tenim al nostre abast per treballar amb els nostres nens i nenes i fer que cada classe sigui nova i motivadora. El cinema, la televisió, internet... dins i podem trobar moltíssima informació que ben utilizada ens pot ser molt útil i pot ser un molt bon reforç per treballar la gran majoria de conceptes que es tracten a l'escola, des de les rutines fins als números o els animals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario